Simona Pop: Experienţa mea în proiectul Searching

Simona

Mi-a plăcut enorm proiectul acesta încă din primul moment în care Amfiana mi-a vorbit despre el, iar ca psiholog, am găsit întotdeauna extrem de provocatoare ideea că există o anume „logică” chiar și în iubire.

Am devenit apoi parte din proiect și mă pregăteam pentru întâlnirile de tip interviu cu cei ce se înscriseseră până atunci, având în minte o structură clară și întrebări punctuale menite să mă ajute să aflu cu precizie cine este și ce-și dorește (ca relație) fiecare persoană pe care urma să o am în față.

Departe de ceea ce-mi imaginasem, ce a urmat:

  • a fost o experiență extrem de plăcută, ocazia întâlnirii cu oameni de calitate (bărbați și femei singuri/e, majoritatea peste 35 de ani), oameni frumoși și deschiși, oameni educați și sinceri,
  • a fost sentimentul plăcut de a putea fi util, fie și măcar cu o încurajare sau cu un sfat atunci când ți se cere,
  • a fost uneori doar „de stat la o discuție, ca între prieteni”,
  • alteori, timp de pus întrebări simple, dar totuși nepuse până atunci… și surpriza că „am crezut că știu ce-mi doresc / ce caut”,
  • au fost ocazii de clarificat emoții și sentimente,
  • au fost vestitele momente „hmm…nu m-am gândit până acum…”,
  • a fost „oglinda” din fața ei / lui în care lucrurile se văd uneori foarte clar, alteori  cumva… altfel,
  • au fost întâlniri începute cu „Durează mult?”, pentru ca apoi să se încheie cu „Deja? Cum..? A trecut o oră?! N-aș fi crezut, dar chiar mi-a făcut mare plăcere…”,
  • întâlniri începute cu „Mă simt ca la doctor!” și încheiate cu „N-ar trebui să ne vezi măcar de două – trei ori pe fiecare dintre noi?”

Și au fost apoi email-uri care-ți fac ziua frumoasă… mesaje venite după interviu cu un simplu: „Mulțumesc pentru întrevedere și pentru oglindă. Mi-a fost de mare ajutor.”

sau

„Mulțumesc! Întâlnirea face to face cu un psiholog care încearcă în prima fază să înțeleagă în ce punct din viață ești și pe urmă să afle în ce direcție vrei să mergi, a fost interesantă și chiar m-a făcut să îmi pun întrebări și să îmi limpezesc unele idei. Discutia a fost extrem de relaxantă, piperată cu întrebări pertinente… și haioasă pe alocuri… Mi-a dat speranță….”

O experiență din care, la rândul meu, am avut foarte multe de învățat… Și le mulțumesc tuturor și fiecăruia în parte pentru fiecare „temă de casă” pe care mi-au dat-o.

O experiență pe care o repet oricând cu plăcere.

Psiholog Simona Pop

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s