De ce poate fi greu să cunoşti persoane noi?

online-dating

Factori sociali şi economici semnificativi au schimbat vârsta la care oamenii decid să intre într-o relaţie de cuplu pe termen lung, cum ar fi o căsătorie (Finkel, Eastwick, Karney, Reis, & Sprecher, 2012). Generaţiile anterioare găseau parteneri în şcoală, prin prieteni, prin reţele sociale şi la locul de muncă. Astăzi, oamenii au tendinţa de a amâna momentul de a intra într-o relaţie stabilă pe termen lung până când carierele lor ajung să fie bine dezvoltate. La acest moment persoanele care din diverse motive sunt singure se confruntă cu mai multe probleme: mediul şcolar unde întâlneau multe persoane noi este de mult trecut, reţelele lor sociale sunt mai degrabă stabile şi aduc puţin oameni noi, iar multe medii de lucru nu încurajează relaţiile între angajaţi. De asemenea, numărul mediu de ore lucrate a crescut şi oamenii petrec mai puţin timp în activităţi recreative de grup. Astfel, persoanele singure în perioada de maximă dezvoltare a carierei lor pot avea dificultăţi în a întâlni persoane noi potenţial compatibile.

O alternativă la a întâlni oameni prin mijloace mai „convenţionale” este industria de site-uri de dating online care a luat amploare mai ales în SUA în ultimii 15 ani. Deşi aceasta are şi avantaje, cum ar fi oferirea de acces la multe profile de persoane singure, ea are şi dezavantaje, cum ar fi stigma socială asociată cu folosirea acestor site-uri, expunerea publică a identităţii prin pozele de profil necesare, plus consumul unor intervale mari de timp căutând printre profile (Finkel et al., 2012). Printe site-urile de dating sunt unele care afirmă că au un algoritm matematic eficient de potrivire a partenerilor, însă nu au la bază studii care să dovedească eficienţa acestor algoritmi sau dacă aceste site-uri cresc şansele de a găsi parteneri compatibili.

Noi ne propunem să dezvoltăm un sistem de potrivire a partenerilor în relaţii romantice sub forma unui interviu semi-structurat care va fi condus de psihologi acreditati, astfel încât oamenii să poată beneficia şi de expertiza unui psiholog, nu doar a unui algoritm matematic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s