Află cu cine te potriveşti dacă eşti explorator sau constructor. Cauţi un partener de „joacă” sau de „echipă”?

explorers

Exploratorii

Exploratorii caută pe cineva cu care să împărtăşească aventura: în conversaţie, în pat, prin oraş, în activităţile din timpul liber sau atunci când călătoresc prin lume. Un partener de „joacă” şi de explorare!

Preferă să iasă şi să facă diverse activităţi, aşa că o relaţie cu un exploator este de obicei plină de acţiune.

Le place să exploreze plăcerile simţurilor, aşa că merg la diverse evenimente: expoziţii de artă, evenimente culinare, degustare de băuturi, parade, spectacole de sunet şi lumini, filme de groază, etc. Le place muzica mai complexă, dansurile pline de energie.

Exploratorii au de obicei cel mai mare palmares de relaţii dintre toate tipurile, tocmai pentru că le place să cunoască oameni noi, iar unii dintre ei se plictisesc repede. Le place libertatea si varietatea.

Pentru că sunt versatili şi flexibili, se pot acomoda repede la orice tip de partener şi te pot face să te simţi bine, chiar dacă sunteţi diferiţi.

Alteori, generozitatea lor se exprimă repede în relaţie şi te pot copleşi cu cadouri.

Ei sunt curioşi şi îţi pun tot felul de întrebări pentru a afla cât mai multe despre tine. Te privesc direct în ochi şi stau la o distanţa apropiată. Zâmbesc şi râd mult. Nu le place însă să vorbească despre ei şi despre sentimentele lor. Le place să îţi menţină interesul, glumesc, fac poante.

Au o atitudine tolerantă despre sex şi extrem de puţine inhibiţii, iar dintre cele patru tipuri, au libidoul cel mai crescut, cei mai mulţi parteneri sexuali şi experienţele cele mai variate.

Ei decid cel mai greu să se căsătorească şi numai după ce şi-au găsit adevărata parteneră de joacă şi aventură.

Prin urmare, exploratorii caută şi se potrivesc cu alţi exploratori.

Constructorii

Ei caută un partener/ă de „echipă”.

Dintre cele patru tipuri, constructorii au cele mai mari şanse să menţină o relaţie pe termen lung.

Ei trăiesc iubirea mai ales din punct de vedere pragmatic, ei caută un partener stabil, fidel, predictibil, cineva care le împărtăşeşte valorile de a avea o familie şi de se ancora în comunitatea din care fac parte.

Pentru ei sunt importante punctualitatea, planurile concrete.

Când se implică cu seriozitate într-o relaţie, ei au tendinţa de a face cadouri simbolice, cu o semnificaţie durabilă. Sunt protectivi cu partenerii lor.

Le plac discuţiile despre aspecte concrete ale realităţii: mâncare, servicii, bani, clădiri, sporturi, ştiri, vreme, emisiuni TV, filme.

Sunt foarte modeşti în ceea ce priveşte realizările lor.

Pentru că nu sunt foarte introspectivi, nu apreciază atunci când li se analizează sentimentele sau comportamentele foarte detaliat.

Nu le place exprimarea exagerată a sentimentelor şi de aceea pot să nu pară deloc romantici (mai ales pentru negociatori) sau chiar apatici (mai ales pentru exploratori).

Nu îşi aleg partenerul/a impulsiv, sunt foarte precauţi şi iau părerile familei şi ale prietenilor foarte în serios pe această temă.

Le pasă foarte mult de imaginea lor în ochii celorlalţi, asa că nu le place să fie criticaţi vis-a-vis de partenerul/a lor.

Le place să aibă activităţi ca şi cuplu într-un grup mai larg de prieteni şi de multe ori planifică astfel de ieşiri în timpul liber. De aceea, de multe ori intimitatea şi apropierea cu un constructor apare de obicei într-un ritm mai lent.

Înainte să se căsătorească au de obicei logodne mai lungi, pentru a-şi putea cunoaşte foarte bine potenţialul partener de viaţă şi pentru a avea mai mult timp să se gândească bine. Pentru ei, relaţiile au ritmul lor şi nu le place să sară peste etape.

Constructorii şi negociatorii caută mai des relaţii lungi şi căsătorii decât celelalte tipuri.

În general nu sunt interesaţi de sex doar pentru o noapte, în ciuda presiunilor sociale. Pentru ei, sexualitatea este o modalitate de a-şi uita problemele, de a fi alinat/ă şi de a se relaxa cu un partener/ o parteneră devotată. De aceea, ei au probabil cei mai puţini parteneri sexuali din cele patru tipuri.

De asemenea, vorbesc mai greu cu partenerul/a despre dorinţele şi nevoile lor sexuale.

Le plac partenerii cu standarde morale înalte şi care respectă normele şi obiceiurile sociale.

Caută pe cineva care administrează banii cu cap, responsabil/ă cu lucrurile sau proprietăţile personale, muncitor/muncitoare şi devotat/ă vieţii de familie.

Atunci când găsesc o asemenea persoană, ei vor să formeze o familie, îşi iau în serios rolul de partener, cu toate responsabilităţile, plănuind să fie fideli şi din punct de vedere sexual. Dintre toate tipurile, se străduiesc cel mai mult să facă tot ce depinde de ei pentru a-şi ţine jurămintele maritale.

Se pare că dintre toate tipurile, constructorii sunt cei mai mulţumiţi de relaţiile lor.

În concluzie, constructorii se potrivesc cel mai bine cu alţi constructori.

Pentru aceste două tipologii, constructorii şi exploratorii, funcţioneză mai bine principiul „cine se aseamănă se adună”. Contează foarte mult şi tipul secundar al fiecărui partener.

Evident, ar fi ideală o compatibilitate şi a tipurilor secundare ale fiecărui partener, nu doar a celui primar. Însă situaţiile dinn viaţa de zi cu zi sunt mai puţin decât ideale şi atunci trebuie să ne adaptăm şi în funcţie de personalitatea celuilalt, şi mai mult, să înţelegem că anumite comportamente sau tendinţe ale celuilalt sunt nişte trăsături stabile, înnăscute, care ţin de modul în care el sau ea este construit/ă şi nu de nivelul de afecţiune pe care ţi-l poartă.

Nu uita însă că temperamentul înnăscut şi trăsăturile biologice explică doar aproximativ jumătate din ceea ce sunteţi şi ceea ce căutaţi la un partener. Mai sunt şi alte „forţe” în această relaţie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s