Află cu cine te potriveşti dacă eşti director sau negociator. Cauţi un partener pe măsura minţii tale sau sufletul pereche?

tango

Directorii

Ei îşi analizează raţional nevoile, intenţiile şi speranţele. Caută pe cineva care le împărtăşeşte scopurile şi cu care pot schimba idei, teorii şi cu care să poată discuta despre ştiinţă, politică, istorie sau orice interes ar avea. Ei caută un partener pentru mintea lor.

Pentru a le echilibra stilul prea direct şi tendinţa de a lua decizii rapid, ei caută parteneri care pot cântări alternative, asculta activ, care pot face conflictelor cu diplomaţie, şi care au abilităţi sociale bune.

Pentru că ei sunt mai reţinuţi din punct de vedere emoţional, ei caută persoane mai expresive.

Datorită tendinţei lor de a controla oameni, sunt atraşi de persoane flexibile, chiar indecise.

Astfel ei sunt cel mai mult atraşi de negociatori care au empatia şi tactul de a face faţă personalităţii lor puternice.

Directorii sunt foarte rar interesaţi de a investi în mai multe persoane în acelaşi timp. Ei doresc discuţii profunde pe teme intelectuale cu un singur partener. Mulţi au o experienţă mai redusă în ceea ce priveşte relaţiile şi pot fi mai ciudaţi din punct de vedere social.

Dacă nu văd un viitor cu tine, te vor neglija fără să îşi facă probleme, iar dacă nu mai sunt mulţumiţi de o relaţie, o incheie abrupt. Nu au răbdare cu persoane care nu îi interesează.

Însă atunci când găsesc pe cineva de calitate, care să le merite timpul, ei se focalizează intens pe el/ea şi sunt pregătiţi să îşi ia un angajament foarte serios.

Directorii pot fi romantici, pot trimite flori sau felicitări aniversare şi pot planifica diferite activităţi prin care să îşi petreacă timp cu persoana iubită.

Nu le place să îşi exprime în public afecţiunea faţă de partener.

Dacă ştiu că ai nevoie de ceva, se ambiţionează şi obţin asta pentru tine. Ei vor să fie utili pentru tine, să îţi rezolve problemele. Dacă exprimi clar probleme sau dificultăţile pe care le ai în relaţia voastră, ei ar merge până la capătul lumii pentru a te ajuta să le rezolvi.

Dintre toate cele patru tipuri, directorii se îndrăgostesc cel mai puţin frecvent, însă o dată ce şi-au găsit un partener pe măsură, nu renunţă uşor, chiar dacă relaţia nu este exact ceea ce au sperat.

Pentru că au niveluri mari de testosteron, apetitul lor sexual este mare şi văd relaţia sexuală foarte importantă pentru cuplu. Pentru ei sexualitatea este plină de sens, simboluri şi subtilităţi.

Şi ei se simt confortabil să discute despre nevoile lor din punct de vedere sexual cu partenerul/a.

Directorii sunt foarte independenţi, au nevoie de libertate, pe care o şi oferă.

 

Negociatorii

Negociatorii îşi caută sufletul pereche cu care să aibă o relaţie foarte profundă, plină de sens şi semnificaţii, chiar spirituală. Iar atunci când îl/o găsesc, se străduiesc din greu să menţină armonia cu iubirea vieţii lor.

Negociatorii sunt plăcuţi de toate celelalte tipuri pentru că sunt flexibili, apreciativi, afectuoşi, pot intui gândurile şi emoţiile celorlalţi, foarte buni în a-şi exprima propriile idei şi emoţii. Şi pentru că sunt curioşi şi vor să îi cunoască pe ceilalţi şi de obicei au încredere în oameni, ei se pot mula pe oricare din celelalte tipuri.

Totuşi ei caută o conexiune profundă şi autentică cu partenerul. Nu le plac discuţiile despre aspecte mărunte în care nu sunt împărtăşite sentimente şi idei. Le place să discute despre dileme etice, despre idei filosofice şi teorii, despre semnificaţiile din spatele lucrărilor de artă, compoziţiilor muzicale sau alte subiecte abstracte.

Pentru că ei îşi arată „sufletul” unui posibil partener, se pot simţi foarte răniţi de o respingere. Pentru ei întâlnirile nu sunt o joacă, nu sunt amuzante, ci o călătorie înspre sufletul celuilalt, împărtăşindu-l în acelaşi timp pe al lor, toate acestea cu scopul de a forma o conexiune pentru eternitate.

Ei caută relaţii pe termen lung şi să se căsătorească.

Ei evită conflictele cu partenerul şi fac schimbări personale mari pentru a se adapta şi pentru a întări această relaţie. Oferă cadouri cu o semnificaţie personală profundă, găsesc semnificaţii şi interpretări în interacţiunile de zi cu zi, le place să aibă ritualuri zilnice cu partenerul (un sărut de noapte bună sau un telefon după-amiaza, etc).

Îşi împărtăşesc cele mai profunde emoţii cu partenerul şi vor ca acesta/aceasta să facă la fel.

Ei sunt cei mai romantici din cele patru tipuri şi se îndrăgostesc cel mai frecvent. Ei planifică seri şi weekenduri romantice, lasă bileţele, trimit emailuri, îşi exprimă sentimentele des cu îmbrăţişări şi cuvinte afectuoase şi caută semnale care să le arate că sentimentele lor sunt împărtăşite de celălalt.

Sexualitatea trebuie să fie însoţită de romatism, comunicare şi intimitate emoţională. Pentru ei sexualitatea şi iubirea merg mână în mână.

Ei pot idealiza foarte mult un partener la început, ca mai apoi, pe măsură ce îl cunosc, să fie dezamăgiţi. Sentimentele lor negative care urmează acestei dezamăgiri pot afecta atât viaţa sexuală, cât şi întreaga relaţie.

Negociatorii investesc foarte mult timp şi energie pentru a construi o relaţie profundă cu un „suflet pereche”, dar nu le place ca celălalt să fie prea sufocant şi să le ceară mult mai mult timp sau atenţie decât pot ei oferi.

Îşi doresc o uniune perpetuă, însă cred că fiecare partener trebuie să respecte limitele celuilalt.

Referior la căsătorie, nu uniunea socială este cea mai importantă pentru ei, ci promisiunile pe care partenerii şi le fac între ei. Mulţi dintre ei îşi scriu jurămintele proprii la nuntă şi preferă ceremoniile mai puţin tradiţionale.

Negociatorii aşteaptă de la partenerii lor ceea ce celelalte tipologii nu caută în acelaşi mod: iubire absolută şi necondiţionată.

Un alt aspect este acela că negociatorii au tendinţa de a sta în relaţii mult prea mult, au prea multă răbdare şi luptă prea mult pentru armonie.

Dar dacă un negociator ajunge să creadă că partenerul lor nu este „sufletul pereche”, ei se desprind în final şi pleacă în căutarea „iubirii adevărate”.

În final, negociatorii sunt cel mai des atraşi de directori, cu care îşi pot discuta şi ei ideile şi teoriile şi cu care se pot implica în discuţii profunde şi pot avea o conexiune emoţională plină de semnificaţii.

 

În cazul negociatorilor şi al directorilor, funcţionează zicala „contrariile se atrag”.

Nu uitaţi însă că temperamentul înnăscut şi trăsăturile biologice explică doar aproximativ jumătate din ceea ce sunteţi şi ceea ce căutaţi la un partener. Mai sunt şi alte „forţe” în această relaţie.

 

http://www.helenfisher.com/books.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s