4. Lăsați-vă influențați unul de către celălalt!

footergraphic

A ne lăsa „modelați” de partener. A lua în considerare părerile ei sau ale lui, a-l implica pe celălalt în deciziile proprii. Aici e de găsit calea de mijloc între dependență și independență.

Atunci când ni se cere părerea și celălalt ține cont de ea, o consideră utilă și îi influențează într-o anumită măsură deciziile, ne simțim importanți și apreciați.

Dacă acceptăm influența celuilalt, oferim noi un model de comportament și sunt șanse mai mari ca partenerul/a să ne urmeze pe viitor (chiar dacă acum nu o face).

Există diferite opinii, unele care blamează dependența în cuplu, altele care o favorizează, altele care pun pe un piedestal independența absolută.

Într-o relație semnificativă, de exclusivitate între parteneri, se formează un atașament pe termen lung, o inter-dependență, dacă vreți. Fiecare dintre ei își păstrează individualitatea, dar funcționează mai bine în viața de zi cu zi prin acest cuplu.

Important e înțeles este că nu putem să îl influențăm pe celălalt dacă nu îi arătăm că suntem și noi deschiși la perspectivele lui/ei și nu le luăm practic în considerare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s