Stresul de zi cu zi

Hug

 

Față de această problemă, misiunea este următoarea: relația ar trebui să fie un port în calea furtunii, nu o furtună și mai mare.

Este important ca partenerul să te asocieze cu liniște, relaxare, detensionare, nu cu și mai mult stres sau nervi. Dacă partenerul tău asociază imaginea ta cu plăcere, acceptare și confort, atunci nu va vrea să facă nimic care să afecteze asta și sunt șanse foarte mici să te înșele…

Aceasta ar trebui să fie „iubirea adevărată” și sensul ei în viața noastră în acest secol. Să ne ofere un punct de sprijin, de afecțiune, de susținere în fața furtunilor și problemelor, un cămin în care ne simțim protejați și în siguranță.

Dacă relația ta e sursa majoră de stres, este imperativ să schimbi ceva: ori să îmbunătățești relația, ori să reconsideri dacă partenerul/a este potrivit/ă pentru tine. Altfel, calitatea vieții pe care o duci este semnificativ afectată și din punct de vedere emoțional, și din punct de vedere fizic: ai șanse mai mari să suferi de depresie, tulburări de anxietate (îngrijorări intense, panică, obsesii), să te îmbolnăvești mai des, să trăiești mai puțin.

Cum să faceți pentru ca relația voastră să fie o sursă de plăcere și confort?

Vă invit să recitiți articolul: http://consilieredecuplu.info/2013/04/15/cum-sa-folositi-stresul-in-favoarea-voastra-si-nu-impotriva-exercitiu-de-mentinere-a-apropierii-prieteniei-pasiunii/

http://pni.osumc.edu/KG%20Publications%20(pdf)/169.pdf

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s