De ce e important sexul pentru stabilitatea relației? Articol pentru doamne.

00015

Vasopresina și oxitocina.

În timpul actului sexual și mai ales în timpul orgasmului, în cazul ambilor parteneri se secretă oxitocina, hormonul apropierii, intimității, iubirii, atașamentului. Acesta ajută la menținerea sentimentelor pozitive față de celălalt și crește nivelul de toleranță si înțelegere a ambilor parteneri unul față de celălalt.

În cazul bărbaților, în timpul orgasmului se secretă vasopresina, care a mai fost numită și „hormonul monogamiei” pentru că favorizează fidelitatea față de parteneră, tendința de a o proteja și de a fi gelos pe ea în sens pozitiv și de a o diferenția de restul femeilor din jur. Vasopresina transmite un mesaj mental inconștient de protecție și loialitate.

De aceea este importantă menținerea unei frecvențe sexuale rezonabile pentru ambii parteneri, pentru că sexul nu este doar un act de detensionare, ci de menținere a stabilității și loialității.

Cât de importantă este stabilitatea și loialitatea partenerului tău pentru tine? Ce ai fi dispusă să sacrifici pentru a o menține? Timp? Serialul preferat? O casă cu 15 minute mai deranjată? Hainele întinse cu 20 de minute mai târziu?

http://thenewviewonsex.blogspot.ro/2008/04/oxytocin-vasopressin-and-tale-of-two.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s