Bani, bani, bani

Bani-lei-romanesti

Acest subiect de ceartă apare și când sunt bani puțini și când sunt suficienți.

Diferențele de opinii apar în primul rând din cauza semnificațiilor diferite pe care banii îi iau pentru fiecare dintre voi. De cele mai multe ori conflictul apare între siguranța pe termen lung sau plăcerea de moment oferită de bani.

Fiecare dintre voi ați crescut în contexte economice diferite. Poate într-o familie se aprecia foarte mult deținerea banilor ca și mijloc de siguranța, poate unul dintre voi a avut de suferit de pe urma lipsei banilor și acum ei trebuie strânși cu asiduitate. Poate unul din voi a crescut cu multe lipsuri si acum că îi are, vrea să se bucure de ei.

Acest subiect nu este simplu, matematic, rațional, chiar dacă este vorba de bani. Ci este vorba de semnificația lor! Siguranță versus plăcere!

Extrem de greu s-ar putea schimba semnificația pe care o dai tu sau partenerul tău banilor, pentru că este o semnificație formată în timp, încă din copilărie. Nu este ceva ce decizi pur și simplu să schimbi conștient, pentru că are rădăcini adânc emoționale.

Cum se poate totuși ameliora problema? Vă invit să recitiți articolul: http://consilieredecuplu.info/2013/04/11/cum-sa-gasiti-calea-de-mijloc-exercitiu/

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s