7. Sentimentul de „NOI”

all_my_love_for_you_mugs

Dincolo de „parteneriatul” pe care îl formați, este nevoie de crearea poveștii voastre personale. Nu sunteți ca nici un alt cuplu, aveți istoricul vostru, obiceiurile voastre, ideile comune, glumele pe care numai voi le înțelegeți, amintirile comune, sentimentul ca sunteți speciali unul pentru celălalt și că nu ați putea avea cu nimeni ceea ce aveți unul cu altul.

O relație fericită pe termen lung nu este numai un contract, un șir de înțelegeri, ci și sentimentul că nu ai putea fi la fel de mulțumit/ă cu un alt partener și, prin urmare, nu îți dorești pe nimeni altcineva.

Sentimentul de „Noi” și al unui sens împreună se formează din mai multe piese de puzzle:

  1. „Ritualuri” de apropiere: mese luate împreună, modul de petrecere al sărbătorilor, discuția de la finalul zilei, emisiunile pe care le urmăriți împreună, cumpărăturile săptămânale, etc.
  2. Rolurile în relație/familie: rolul asumat de partener și de parteneră, a avea valori sau idei comune despre cum contribuie fiecare la cuplu.
  3. A avea obiective comune, a încuraja și respecta visurile celuilalt.
  4. A avea valori comune sau compatibile. A avea filosofii de viață compatibile despre ce înseamnă o familie, despre reguli de comportament, despre rolul sexualității, despre semnificația căsniciei, despre raportarea la bani, despre cum trebuie educați copiii, despre independență, despre ce să faci la pensie, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s